NVB komt met nachtbussen

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) komt binnenkort met nachtbussen. Tot dit besluit is men gekomen, omdat de bussen aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) nu rijden tussen 05.00 uur – 22.00 uur. Na tien uur ’s avonds is de passagier als het ware verstoken van vervoer. Het NVB tracht nu hieraan invulling te geven door tussen 22.00 uur en 04.00 uur haar diensten aan te bieden. Er zal begonnen worden met de trajecten Geyersvlijt en omgeving, 4de Rijweg en omgeving, Lelydorp en omgeving, Paranam en omgeving en Tamanredjo en omgeving.
Door de ontsluiting van woongebieden en de vele nieuwe woonprojecten in de verschillende wijken is de vraag naar openbaar vervoer groot. Om de samenleving tegemoet te komen, is gemeend om de diensten/trajecten landelijk waar nodig uit te breiden. Het doel van de uitbreiding is dus optimalisering van de diensten tegen betaalbare prijzen in het gehele land. Dit alles zal de samenleving zeker ten goede komen.
Om de dienstverlening naar de passagiers toe uit te breiden, zal een passagiersterminal met sanitaire gelegenheden worden opgezet aan de Heiligenweg. Tevens zullen de faciliteiten op de overige stations passagiersvriendelijk worden gemaakt. Het hoofdkantoor staat op het Havencomplex en in verband met de vernieuwingen op de haven moet het kantoor worden
verplaatst naar een andere locatie. Een bedrag van SRD 1.340.000 is begroot voor het opzetten/kopen van een nieuw pand.
Ook ligt het in de bedoeling om te komen met een online dienstregeling. In deze moderne tijd is dit een onmisbare factor voor de samenleving. Met de implementatie van deze dienst, wordt er gewerkt naar efficiency en klantvriendelijkheid binnen NVB. De passagiers en het NVB zullen beide voordelen hebben uit deze operaties.
 

error: Kopiëren mag niet!