Armoedebestrijdingsproject Jeugdzaken werpt vruchten af

Op vrijdag 5 oktober hebben vier jonge ondernemers, die opgeleid zijn door de afdeling  Coöperatieve Jongeren Projecten (CJP)  van het directoraat Jeugdzaken, zich aangemeld. Het gaat hier om drop-outs, die een tweede kans hebben gehad via een kappersopleiding die aangeboden was door voornoemde afdeling om in hun eigen behoefte te voorzien.
Het CJP biedt periodiek een aantal trainingen landelijk aan, zoals cellulair-reparatie, houtbewerking, kappersopleiding, om deze jongeren – die het niet meer zien zitten in de schoolbanken – in het arbeidsproces te krijgen, maar meer nog de weg op te gaan als kleine ondernemer. In de afgelopen jaren hebben velen de opgedane kennis gebruikt om bij een “baas” te werken, maar slechts enkelen hebben daadwerkelijk een eigen zaak opgezet.
Afgelopen vrijdag hebben vier jongemannen het dus gedurfd om als kleine ondernemer te beginnen. Te Kasabaholo is Kenny Olieberg begonnen met LG Barbershop. Bij die gelegenheid waren onder meer aanwezig de Caricom Jeugdambassadeur, Raynell Fraser, en de kapperstrainer Marlon Rozenblad alsmede de heer Soeklall van de afdeling CJP. Allen wezen in hun toespraak op het traject dat is afgelegd naar dit moment en wat er nog moet komen. Er werd ook gewezen op de spaarzaamheid om herinvesteringen te bewerkstelligen in de onderneming.
Te Latour dichtbij de rotonde hebben Syverio Waterval, Mitchell Pinas en Jorjano Pinas de eerste schreden gezet in de kappersbranche. Ze werden ook toegesproken door NJA-onderdirecteur mw. Reina Waalring, die onder meer aangaf dat vanuit het ministerie steeds wordt gewerkt aan de verbetering van de positie van de jongeren. Zij riep het drietal op om een voorbeeld te zijn voor anderen die ook hun eigen zaak willen opzetten. Onder de aanwezigen bevonden zich ook leden van het MDG-korps en het Nationaal Jeugdparlement.

error: Kopiëren mag niet!