Succesvolle paardenrace Nancy’s Horse Track

De paardenrensport in Suriname bestaat al geruime tijd, maar is de laatste jaren steeds achteruit gegaan.  Om deze unieke tak van sport in Suriname nieuw leven in te blazen, is er op zondag 30 september jongstleden een paardenrace gehouden op het terrein van Nancy’s Horse Track aan de Jessurunweg, omgeving Kameelbrug. Deze activiteit is geïnitieerd en georganiseerd door de paardenmanege Club Neutraal en Stichting Paardenrensport Suriname. De paardenrace is  mede mogelijk gemaakt door Rudisa Agencie’s N.V. De mogelijkheid bestond voor inschrijving in vijf klassen, te weten A, A1, B, C (voor gevorderden), D (korte afstand voor beginners) en de Open klasse (deelname voor ieder met renpaard).
In de D klasse wist het paard Barbie met de ruiter Rudy Soekhlal van Club Neutraal van door te gaan met de titel. Bushboy eindigde op de tweede en Faflilto op de derde. In de B Klasse was het paard Skor van Faizel leakat met de ruiter Diego Robles die beslag legde op de eerste plaats. Royale Salude werd tweede en Jessica werd derde. In de A-1 klasse die over 1000 meters ging was het paard V Power van Andy Lijkwan met de ruiter Tariq Abdoelrahman de beste. Miricle Run eindigde op de tweede plek. En Royale Salude eindigde op de derde plaats.
In de A klasse legde het paard Dreamlin Leadybug van Kavish Parag en Nafisha Leakat met ruiter Faried Bhageloe beslag op het kampioenschap;  Fusy eindigde op de tweede plek. In de open klasse was Bushboy van Regillio Orna de beste en Lady van Gavin Zebeda eindigde op de tweede plaats.
Eind oktober zullen er weer wedstrijden worden gehouden en zal het dan weer mogelijk zijn om rematches aan te vragen, voor de eigenaren wiens paard niet een goede dag had.

error: Kopiëren mag niet!