Mallorca verhuist naar WSO

De ploeg van SV Mallorca zal komend seizoen uitkomen in de competitie van de Wanica Sportorganisatie (WSO). Dat heeft de ploeg besloten nadat de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC), waar de ploeg tot laatst heeft gespeeld, de contributiegelden heeft opgekrikt. WSO-voorzitter Errol Veldbloem bevestigt dat Mallorca komend seizoen bij hem zal voetballen. ‘Ze hebben zich intussen al ingeschreven. Ze hebben hem onofficieel ook vertelt dat de verhoogde contributie de reden van verhuizing is. Maar ze gaven ook te kennen al lang bij de WSO te willen voetballen’, zegt Veldbloem.
Mallorca is een ploeg uit Pontbuiten. Bij de VBPC betaalden ploegen tot vorig seizoen naast de contributie bij alle wedstrijden ook voor de arbitragekosten. Dit jaar heeft ze echter besloten om de scheidsrechtersfee niet per wedstrijd te nemen, maar in te corporeren in de contributie. Daarom moeten plotseling ploegen nu SRD 1800 aan contributie betalen. Veldbloem zegt niet te bemoeien met een aangelegenheid van de VBPC. Hij zegt dat bij de WSO en ook nog een aantal bonden ploegen niet hoeven te betalen voor de arbiterskosten. ‘Daarvoor zorgt de bond wel.’ Bij de WSO bedroeg de contributie tot afgelopen seizoen SRD 400. ‘Dit seizoen zullen we door de verhoogde onkosten het bedrag optrekken naar SRD 500.’
Naast Mallorca zal ook Inter Flora een nieuwkomer zijn bij de WSO. Deze ploeg is een nieuw team uit Flora. In deze buurt bestaat ook de SV Flora, die bij de NGVB uitkomt.
 

error: Kopiëren mag niet!