Copa Jawa 2012 aangevangen

Het Copa Jawa voetbaltoernooi van de Pertjajah Luhur (PL) is afgelopen weekend van start gegaan. Landelijk hebben 32 teams meegedaan aan de voorronde. Op de eerste speeldag, zondag, werden de wedstrijden gespeeld in twee stadions, namelijk  het Emile de La Fuente stadion en in het Franklin Essedstadion. 8 teams zijn doorgestroomd naar de finale, die plaats zal hebben op zondag 14 oktober. Het geheel wordt getrokken en gecoördineerd door Andy Atmodimedjo, voetbaltrainer en onderdirecteur van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.  De hoofdprijs is ook dit jaar US$ 10.000. De nummer 2 gaat naar huis met US$ 5000, de nummer 3 US$ 1500 en de nummer 4 US$ 1000. De topscorer krijgt ook nog SRD 2500. De kampioen van vorig jaar was Rino’s Unit uit Magenta, SCA was semikampioen. De ploeg van SCA is al uitgeschakeld dit jaar.
“Wij proberen te integreren binnen de andere bevolkingsgroepen, maar spelers met de Javaanse herkomst zijn onze doelgroep. Een van de regels is, dat elk team tenminste vier niet-Javaanse spelers heeft. Wij willen het voetbalniveau van Suriname omhoog helpen. De teams begrijpen waar wij als organisatie naar toe willen, en huren zelfs topspelers in om deel uit te maken van hun team. Wat wij op dit moment hebben, is dat voetballers met een Javaanse afkomst meer doen aan recreatie voetbal”, zegt organisator Paul Somohardjo. Met het jaarlijks terugkerende Copa Jawa hoopt de organisatie dat spelers aangemoedigd worden en de uitdaging aangaan om die doorstroming te maken naar de topvoetballerij. Somohardjo merkt ook op dat elk jaar weer de Copa Jawa, die zijn partij organiseert, steeds omvangrijker en groter wordt.
De clubs die onder andere in de finaleronde zullen spelen zijn onder andere Jong Tiger, Bintang Liar, Real Poerwo, Clevia Star, Rino/Magenta, Jong Rambaan en Maracana.
Marijan Setrodikoro
 

error: Kopiëren mag niet!