Zware jongen meldt zich aan

Archilis Aside, alias “Apietje”, heeft zich op zaterdag 22 september 2012 aangemeld op het politiebureau te Brokopondo. Hij is intussen in verzekering gesteld en zijn inverzekeringstelling is verlengd. Aside wordt ervan verdacht zich te hebben schuldig gemaakt aan een aantal gewapende berovingen in het Brokopondo-gebied. Hij moet deze berovingen samen hebben gepleegd met de nog voortvluchtige verdachten Banai alias “Gogoe” of Oembai en Cesar Diko alias “Broko-ai”. Inspecteur Humphrey Naarden zegt dat er met man en macht gewerkt wordt om de voorvluchtige verdachten weer aan te houden.
De poltie is niet veregeten dat de ontvluchte verdachte D. Koempai, die betrokken was in de berovings-en verkrachtingszaak van de artieste S., nog vrij rondloopt en weer moet worden aangehouden. Naarden zegt dat ‘dit soort handelingen’ een grote inbreuk maken op het veiligheidsgevoel van de samenleving. ‘Soms denkt men dat het gemakkelijk is voor de politie om verdachten op te sporen. Maar het is niet altijd even makkelijk. Het erge is dat deze kerels soms ook het land uitwippen en dan wordt het voor de politie nog moelijker om de verdachte aan te houden. Als je weet waar de verdachte zich ophoudt, kan hij / zij via een rechtshulpverzoek worden uitgeleverd.’
Naarden benadrukt dat de politie de voortvluchtige verdachten niet vergeten is. Volgens Naarden heeft de politie, vergeleken met de afgelopen periode, dit jaar weinig voorvluchtigen gehad. Naarden zegt dat een gedetineerde die nog zeven maanden celstraf had uit te zitten, kans heeft gezien om uit de inrichting te ontvluchten. Die veroordeelde had een aantal jaren straf gehad en moest nog zeven maanden uitzitten.  Naarden zegt de logica van de ontvluchting niet in te zien.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!