KLM serveert op vluchten vertrekkend vanaf Schiphol als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld vis met het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk. Sinds december 2011 is daar de seabob garnaal bijgekomen. Het wordt verwerkt in het voorgerecht van de World Business Class op vluchten vanuit Paramaribo. Eind maart bracht director product management Wim Spelt samen met tv-kok Ramon Beuk een bezoek aan de Atlantische seabob garnaalvisserij in Paramaribo. De seabob draagt als eerste tropische garnaal ter wereld sinds 2011 het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. Het MSC is een onafhankelijke instelling die door haar ecologische certificeringprogramma bijdraagt aan gezonde oceanen. MSC-gelabelde visproducten zijn afkomstig van duurzame visserij die ervoor zorgt dat visbestanden behouden blijven of zich kunnen herstellen. Alleen wildgevangen vis komt hiervoor in aanmerking.
In Suriname liet de leverancier aan de bezoekers zien hoe ze tot een duurzame seabob-vangst zijn gekomen. Zo zijn er onder andere nieuwe visserijtechnieken ingevoerd, zoals netten met ontsnappingsluiken en een grotere maaswijdte. Hierdoor is de bijvangst met 40 procent afgenomen. Ook het introduceren van “turtle excluder devices†(stalen ontsnappingsringen in netten) leidt ertoe dat er geen zeeschildpadden in de netten verstrikt raken.
KLM serveert vanuit Nederland ook duurzaam gevangen vis uit het assortiment van de groene lijst van de VISwijzer van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en Stichting de Noordzee. De lijst geeft aan welke vis verantwoord wordt gevangen of gekweekt met minimale schade aan de natuur. Vermeldenswaard is bovendien dat alle door KLM geserveerde vissoorten op de route tussen Paramaribo en Amsterdam geschubde vissen zijn.