Verdachten moord Molius verwezen naar de rc

De twee politiefunctionarissen, de brigadiers Anielkoemar Kallasing en Haroen Nabibaks, die worden verdacht van de gruwelijke moord op Celius Molius, werden gisteren bij het Openbaar Ministerie voorgeleid. Persofficier Claudia Bruining bevestigde de voorgeleiding. Zij geeft aan dat deze zaak nu verwezen is naar de rechter-commissaris (rc) voor de rechtmatige toets. Mogelijk wordt er vandaag een beslissing genomen omtrent de inverzekeringstelling van de verdachten.
De politie heeft de twee collega’s gearresteerd in Nickerie. Het onderzoek is zover gevorderd dat middels getuigenverklaringen en beeldmateriaal de politie reeds een goed beeld heeft van de vermoedelijke daders. Het ontzielde  lichaam van het slachtoffer werd donderdag 29 maart aangetroffen langs de Nieuw Weergevondenweg, omgeving Leiding 18. Het slachtoffer was geboeid.
In eerste instantie hadden de verdachten zich opgegeven als te zijn leden van de speciale eenheid  Faya Blo. Zij beweerden bij de buren dat zij het slachtoffer moesten arresteren vanwege een strafbaar feit. Hangende het onderzoek blijven beide politiemannen aangehouden. Van een betrouwbare bron wordt vernomen dat de zaak waarbij de Haïtiaan is vermoord, gekoppeld is aan illegale goudhandel.

error: Kopiëren mag niet!