Dienstwoningen in Saramacca aangevraagd

Het blijkt dat de dienstwoningen in het district Saramacca aangevraagd zijn door individuen. Enkele oplettende burgers vragen zich af hoe deze gebouwen aangevraagd kunnen worden, terwijl ze beschikbaar moeten zijn voor de werkende ambtenaren.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat ook hij heeft vernomen dat een aantal dienstwoningen is aangevraagd en dat  de desbetreffende ministers hiervoor hun toestemming hebben verleend. Het gaat in deze om dienstwoningen van de ministeries van Onderwijs en Volksontwikkeling, Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling. De dc zegt dat hij deze situatie is komen aantreffen. Zaken zijn zodanig afgehandeld dat er niet veel meer gedaan kan worden.
Ramdhani keurt dit af. Hij  vindt dat de dienstwoningen in de boezem van de overheid moeten blijven. Ook het commissariaat heeft de gebouwen dringend nodig.  Wat hij als commissaris aan het doen is, is om de ambtenaren die niet meer actief zijn en de woningen bezet houden, aan te schrijven om de woningen te ontruimen. Maar bij de meeste stuit hij op een situatie dat de inwoners enorm hebben geïnvesteerd in de gebouwen of dat er reeds een aanvraag loopt. Ondanks dit gegeven zal Ramdhani zijn uiterste best doen om de dienstwoningen vacant te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!