Real Kaja blijft koploper na 5-0-overwinning op Jaw Jaw

De ploeg van Real Kaja blijft de koploper in de finaleronde van de WSO. Na 3 wedstrijden heeft ze 7 punten. Bermuda volgt met 6 en Guanini met 5. Afgelopen zondag won Real Kaja met 5-0 van titelverdediger Jaw Jaw. Stuward Adjako (2x), Ortega Wens (2x) en Rojasa Mina scoorden de goals voor de tweede ploeg uit het dorp Kajapati. Bermuda won met 6-0 van Tandu door goals van Roche Pakoen (2x), Stephen Tjoekoemba (2x), John Doko en Donovan Atipi. Guanini kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Tjapanda. Siferio Pompe zette Tjapanda op 1-0, maar voor rust maakten Sente Abauna en Bagio Vorswijk de achterstand ongedaan en brachten Guanini op een 2-1-voorsprong. In de tweede helft maakte Pompe alsnog gelijk voor Tjapanda.
De eerste ploeg uit Kajapait, Inter Kaja, won met 1-0 van Slee Juniors. Ortega Adjako scoorde het gouden doelpunt in de 67ste minuut. Sunny Point boekte een 2-1-zege op Lawa VIP, na een 1-1-ruststand. Edson Kowee scoorde het winnende doelpunt in de tweede helft. Hij had Sunny Point ook op 1-0 gebracht, maar Demingo Deel maakte voor rust nog gelijk voor Lawa VIP.
De finaleronde wordt woensdagavond voortgezet met 2 partijen. Om 19.00 uur Guanini – Sunny Point en om 21.00 uur Bermuda – Lawa VIP. Op donderdag ook twee wedstrijden, te weten om 19.00 uur Inter Kaja – Real Kaja en om 21.00 uur Tjapanda – Slee Juniors.