Slee Juniors houdt Guanini op gelijke hoogte

De finaleronde van de WSO werd zondag aangevangen. De winnaar van de algemene ronde, Guanini, liet op de eerste speeldag punten liggen. Tegen Slee Juniors kwam ze niet verder dan een pijnlijke 1-1-gelijkspel. Nelson Vorswijk zette Guanini in de eerste helft op 1-0. De gelijkmaker kwam pas in de 90ste minuut via Cerezo Bodjie. De nummer 2 van de algemene ronde, Bermuda, versloeg titelverdediger Jaw Jaw met 4-2. De ruststand was 1-1. Roche Pakoen (3x) en Avandro Akomje scoorden voor de titelfavoriet, Cyrcu Mando en Donovan Dieko maakten de goals van Jaw Jaw. De overwinning van Bermuda heeft meer glans, daar ze een groot deel van de wedstrijd met 10 man speelden en zelfs met 9 jongens eindigde. In de 42ste minuut kreeg Shifaro Saite rood, terwijl in de 78ste minuut ook Armando Misiedjan mocht gaan douchen.
Inter Kaja kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Sunny Point. Charlie Poeketie opende de score voor Inter Kaja in de 23ste minuut, drie minuten hierna maakte Edson Kowee gelijk. Ook Real Kaja speelde 1-1 gelijk tegen Lawa VIP. Melvio Dikan scoorde de 1-0 voor Lawa VIP in de eerste helft, Adiante Adjako maakte gelijk in de 50ste minuut. De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Tjapanda en Tandu. Na een 1-0-ruststand won Tjapanda met 2-0 door goals van Roche Tokoe en Leandro Amoko. Rood kreeg Jozef Houthakker van Tandu in de 82ste minuut.
De competitie wordt vanavond voortgezet met 2 wedstrijden. Om 19.00 uur Jaw Jaw – Tjapanda en om 21.00 uur Bermuda – Real Kaja. Op donderdag om 19.00 uur Inter Kaja – Guanini en om 21.00 uur Slee Juniors – Tandu.