Amafo gaat naar huis

Politieke bronnen melden dat zeer waarschijnlijk Alice Amafo, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), haar laatste dagen beleeft op het departement. De politica heeft niet kunnen imponeren. Indien Amafo naar huis gaat, wordt het de tweede regering op rij die haar diensten niet heeft willen waarderen. Amafo werd tijdens de regering Venetiaan- Sardjoe benoemd tot minister van Transport, Communicatie en Toerisme. Op 13 maart 2007 trad Amafo af als minister, na berichten dat zij voor een feest ter gelegenheid van haar 30ste  verjaardag in januari omgerekend ruim 10.000 euro aan belastinggeld had besteed aan drank, eten en versiering.
Op de plaats van Amafo komt Raymond Sapoen van Onderwijs en Volkshuisvesting. De ingewijde meldt echter dat het een zeer grote vraag is of Sapoen wel bereid is om dat ministerie te gaan beheren. De bewindsman heeft zich al danig ingewerkt op het Onderwijsministerie. Als Sapoen gevraagd wordt om Sozavo te draaien, heeft hij geen keus. Hij heeft zijn politieke partij, de Pendawalima, opgeofferd door op te gaan in Pertajah Luhur. Hij werd in 2010 gekozen in Wanica vanuit de 2de plaats met voorkeursstemmen. Heeft deze DNA-plaats afgestaan voor het ministerschap.
De dagen van Simon Martosatiman zijn ook geteld. De bewindsman op Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft niet aan de aspiraties van het volk kunnen voldoen. Er zijn nog steeds klachten over dit ministerie. Zelfs de coalitie klaagt over dit ministerie. Alleen Jenny Warsodikromo, coalitielid, vindt dat de bewindman voldoet.
Wanneer Martosatiman het veld ruimt, komt Oesman Wangsabesari in beeld. De partijloze parlementariër wordt dan de nieuwe minister van RGB. Volgens de bron wil Wangsabesari, indien hij tot minister benoemd wordt,  wraak nemen op de KTPI’ers die hem het leven in de KTPI zuur maakten. Als Wangsabesari minister wordt, komt er een opschuiving in DNA. Zijn positie zou ingenomen worden door de NDP’er Joan Dogojo. Volgens informatie is zij gezeteld in Frans Guyana als ambassaderaad. Na haar zou Sergio Akiemboto moeten volgen. Echter fungeert hij thans in de de functie van directeur bij Grassalco.

error: Kopiëren mag niet!