Rovers gaan voor 4 jaar de bak in

Gilliano Pintoe (29), Mano Emanuels (27) en Jurgen Mac (28) zijn elk veroordeeld tot 4 jaar cel. Zij worden ervan verdacht een brute roofoverval te hebben gepleegd, waarbij zij een taxichauffeur van zijn voertuig en allerhande kostbare bezittingen hebben beroofd. In deze zaak had de openbare aanklager Nirmala Maikoe tegen elk een gevangenisstraf van 7 jaar met aftrek geëist. Op 4 juli 2011 stapte het drietal in een taxi met de bedoeling de chauffeur te beroven. Pintoe kreeg een vuurwapen van Jan Nenie om het te verkopen. Echter gebruikte Pintoe samen met de andere twee het wapen bij de roofoverval. Zij bedreigden de taxichauffeur en mishandelden hem op een beestachtige manier. Dit alles gebeurde in de omgeving Sunny Point.
De taxichauffeur moest op zijn buik op de grond liggen. Zijn portemonnee werd uit zijn broekzak gehaald en daarna werd hij flink afgetakeld. Hierna reden de verdachten met het voertuig van de taxichauffeur weg. De politie werd ingeschakeld door een omstander. Het gelukte de sterke arm om de verdachten aan te houden. Tijdens de aanhouding werd het wapen bij de verdachte Emanuels aangetroffen. Alle drie verdachten hebben het feit bekend. Echter ontkennen zij slagen te hebben toegebracht aan de taxichauffeur.
De magistraat achtte de beroving, mishandeling en het in het bezit hebben van een illegaal wapen bewezen. Aan de verdachte die het wapen had verschaft, werd een straf opgelegd die gelijk is aan het voorarrest. Hij kreeg 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar opgelegd. Aan elk van het drietal werd een straf van 4 jaar opgelegd. Zij blijven nog voor enige tijd achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!