Minimaal 1 miljoen euro nodig voor uitbreiding dierentuin

Er is minimaal 1 miljoen euro nodig om de uitbreidingsplannen van de Paramaribo Zoo te realiseren. De leiding van de dierentuin zal daarom stapsgewijs werken aan de uitvoering van haar plannen. De uitbreiding houdt onder meer in het aanleggen van educatieve biotopen. Het masterplan en de indeling zijn al gemaakt, evenals de ontwerpen van de biotopen. “Het is nu een kwestie van zoeken naar geld om dit alles te regelen, want we gaan dit niet op eigen kracht kunnen bekostigen,” zegt John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo. Potentiële sponsors zijn al benaderd om te kijken of ze interesse hebben in het realiseren van de biotopen.
Een streefdatum voor het realiseren van deze plannen is er volgens Altenberg niet, juist omdat de zoo afhankelijk is van giften en donaties. “Als het aan mij ligt, was de dierentuin een jaar terug al helemaal veranderd”, zegt hij. Hoewel het dus moeilijk is om een tijd te verbinden aan de realisatie van de uitbreidingsplannen, hoopt de leiding van de dierentuin met haar benadering dat de bedrijven bereid zullen zijn om op basis van een win-winsituatie hun bijdrage te leveren. Bezoekers van de dierentuin zullen namelijk ook zien welke bedrijven hun medewerking hebben verleend en dat is een stukje promotie voor de bedrijven.
De dierentuin is van plan dieren naar Suriname te halen, die voorkomen in de landen van herkomst van onze bevolkingsgroepen. Uiteraard zullen niet alle dieren naar hier worden gehaald, maar zal er een selectie worden gemaakt van dieren die zich thuis kunnen voelen in Suriname. De Paramaribo Zoo heeft al struisvogels uit Afrika en Bengaalse tijgers uit India. “Iedereen praat over olifanten, maar die zijn niet zo makkelijk qua verzorging. We hebben wel al een ontwerp, en we hebben ook gesproken met de ambassade van India, maar de gesprekken zijn nog gaande. Zo zijn we aan het zoeken naar mogelijkheden met verschillende ambassades. Maar belangrijk is dat we eerst dat verblijf in orde hebben”, aldus Altenberg.

error: Kopiëren mag niet!