De erfgenamen van plantage Onoribo willen niet dat hun plantagebestuur wordt geliquideerd. Het bestuur moet in tact blijven en mag onder geen beding opgaan in een stichting die door George Biervliet wordt beheerd. Die naam liet bij bijkans een ieder een vervelende nasmaak achter. Het overgrote deel wil het model van professor Waaldijk opvolgen, waarin een stichting een werkarm is van het bestuur. Dit werd duidelijk tijdens een bijeenkomst op plantage Onoribo.
Het plantagebestuur riep afgelopen zaterdag een algemene ledenvergadering bijeen. Maar wegens gebrek aan quorum werd die vergadering afgeblazen. Hierna vond er een bijeenkomst plaats, waarin de aanwezige erfgenamen hun grieven naar voren brachten. Daaruit bleek dat vrijwel niemand iets voelde om het plantagebestuur op te heffen. De erfgenamen vonden dat het bestuur een democratische vorm is, waarbij de erfgenamen het hoogste woord hebben. Bij een stichting is er daarvan geen sprake. Die kan op eigen houtje beslissingen nemen zonder verantwoording af te leggen.
In het model van professor Waaldijk blijft het plantagebestuur bestaan. Daaronder komt er een raad van toezicht, die de handel en wandel van de stichting op de voet kan volgen. Volgens erfgenamen is dat beter. Maar een stichting op de plek van het plantagebestuur zit hun niet lekker. Er is uiteindelijk afgesproken om de alv naar komende zaterdag te verdagen. Tijdens die meeting maakt het dan niet uit hoeveel leden aanwezig zijn. Er zullen hoe dan ook besluiten worden genomen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor plantage Onoribo.