Stotteren is een gecompliceerd probleem waarover veel misverstanden bestaan. Veel hulpverleners, leerkrachten en ouders weten er te weinig over. Het komt dan ook al te vaak voor dat er adviezen worden gegeven die averechts kunnen werken.
Logopedist / stottertherapeut Coen Winkelman verzorgt enkele colleges op het IOL, waarbij hij op zeer inzichtelijke wijze informatie verstrekt over de aard van de stoornis en veel praktische tips die het probleem bespreekbaar kunnen maken.
De onderwerpen die daarbij aan de orde komen, zijn: symptomatologie, verwarring met andere stoornissen (ontwikkelingsachterstand, taalproblemen), niveaus van stotterernst, waaronder verborgen symptomen, algemene handvatten voor hulpverleners en vormen van interventie door logopedisten.
Coen Winkelman (1947) is logopedist / stottertherapeut, docent en medeauteur van diverse publicaties over stotteren. Hij is ook jarenlang bestuurslid van de Nederlandse Federatie Stottertherapie. Hij verzorgt van 14 tot en met 23 februari colleges op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) voor de opleiding Logopedie. Coen heeft al drie keren gastcolleges verzorgd binnen deze opleiding.
Enkele in Suriname afgestudeerde logopedisten zullen, gedurende zijn verblijf van 2,5 week in Suriname, extra ‘on the job’ training opdoen in stottertherapie. De plaats is de trainingzaal Minov  Ontwikkelingsdienst. Als contactpersonen zijn genoemd Henry Esajas (Hoofd Pedologisch Instituut) en Naomi Lieuw-Tjoen-Sioe (Logopediste, MOB).