Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Carmen Rasam, eiste een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar tegen Moestafa A. Op 2 juli heeft deze 19-jarige Moestafa A. een jongen die zijn jongere zus lastig viel, een aantal steken toegebracht. Het OM gaf aan dat het slachtoffer gelukkig in staat was zijn verklaring af te leggen op de zitting. Het slachtoffer verklaarde dat hij een liefdesrelatie onderhield met de jongere zus van de verdachte. Dit werd in alle toonaarden door het meisje ontkend. Indien de rechter het strafvoorstel van het OM overneemt, betekent het dat de verdachte in vrijheid wordt gesteld. Moestafa heeft immers al meer dan 6 maanden in het gevang doorgebracht.
Het slachtoffer stuurde onzedelijke sms-jes naar de jongere zus. Op die bewuste dag zag Moestafa de jongen voor een winkel staan. Moestafa pakte een mes en bracht hem enkele steekverwondingen toe. Het OM gaf aan dat de verdachte met opzet het slachtoffer lichamelijke letsels heeft toegebracht. Â Toch hield de vervolgingsambtenaar rekening met de persoon van de verdachte en de omstandigheid waaronder het feit zich heeft afgespeeld.
Advocaat Oscar Koulen pleitte ervoor om Moestafa te ontslaan van alle rechtsvervolging. Volgens de raadsman heeft Moestafa in een situatie van psychische overmacht gehandeld. Hij kon geen weerstand bieden aan zijn wraakgevoelens. Moestafa is een 19-jarige jongen en hij heeft de zorg van zijn moeder en zus op zich. Dit, vanwege het feit dat de vader van Moestafa twee maanden voor het geval kwam te overlijden. “De jongen heeft in depressie gehandeld. Het is bewezen dat een visum van een arts een momentopname is.†De raadsman betoogde dat volgens de hindoe en islamitische traditie een zoon/ broer de beschermer van zijn moeder of zus is. De raadsman verzocht de rechter om rekening  te willen houden met deze tradities.
Rechter Daniëlle Karamatali stelde deze zaak uit naar 12 maart. De moeder van Moestafa huilde in de rechtszaal. Voor haar was het heel erg zwaar. Zij heeft haar man verloren en nu zit haar zoon in detentie. De moeder dacht dat de rechter gisteren uitspraak zou doen. Zij hoopt dat haar zoon op 12 maart naar huis mag.
Saskia Bandhan   Â