De bushouders en de buschauffeurs van de PL-route hebben met tal van problemen te kampen. Het is een dagelijks voorkomend fenomeen dat passagiers niet het volledige tarief van SRD 1,60 betalen. Veelal wordt er door scholieren een bedrag van SRD 1 betaald. Weer anderen betalen SRD 1,25 en zelfs volwassenen zien kans om SRD 1 te betalen. De buschauffeurs hebben daarom besloten om ingaande maandag passagiers vooruit te laten betalen ongeacht de plaats waar de passagier in- en uitstapt. Dit zal gelden van 5 uur ‘s morgens tot half 10 ‘s avonds.
Een ander probleem waarmee de buschauffeurs kampen, is dat er tijdens de spitsuren een tweede PL- eindhalte ontstaat. Dat is op de hoek van de Hoogestraat en de Zwartenhovenbrugstraat. Er zijn regels voor de trajecthouders, maar bepaalde buschauffeurs lappen dit aan hun laars, geven de contactpersonen van de PL-buschauffeurs aan. Er is vaker met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gebeld, maar veel is er niet bereikt. Volgens de buschauffeurs kunnen zij niet optreden tegen deze chauffeurs, omdat zij gauw geneigd zijn om te vechten. De instapplaats is aan de Ladesmastraat en de uitstapplaats is aan de Hoogestraat. Komt men vanuit Lelydorp, dan moet men linksaf in de Hoogestraat. Nadat de passagiers zijn uitgestapt, moet de bus richting Waaldijkstraat oprijden en via de Prinsenstraat weer terug richting Lelydorp. Men mag niet op de hoek keren, maar dat gebeurt de hele dag. Hierdoor neemt het nog langer voordat de bussen aan de Ladesmastraat zijn gevuld met passagiers.
Een andere zaak die zich ook veelvuldig voordoet, is dat de bussen na half 6 in de middag zich ophouden aan de Maagdenstraat. Er zijn bushouders die hiertegen maatregelen treffen, maar er zijn anderen die niets doen en de chauffeurs maar hun gang laten gaan. De contactpersonen vertellen dat er chauffeurs zijn die van het ministerie van TCT niet mogen rijden, maar die de route toch onderhouden. Dit, omdat het controlesysteem van TCT niet optimaal is. De buschauffeurs willen dat er in het vervolg harde maatregelen worden getroffen door TCT. Naast de wilde bussen worden de buschauffeurs na half 6 in de middag geconfronteerd met de illegale bussen die zich op de PL-route begeven.
De bezorgde buschauffeurs willen dat TCT de minimumleeftijd van 21 jaar voor buschauffeurs optrekt naar 25 jaar. De jongere chauffeurs hebben onder de huidige omstandigheden pas hun rijbewijs behaald en met de schaarse ervaring begeven zij zich al op de weg, nota bene met een bus vol met passagiers. Vroeger waren buschauffeurs verplicht om 2 jaren ervaring op te doen ergens in een bedrijf alvorens zij een passagiersbus mochten besturen. Ook wil deze groep van buschauffeurs dat er nieuwe chauffeurskaarten gemaakt worden door het ministerie van TCT. Dit zal het proces om de ongewilde buschauffeurs van de weg te houden, danig vergemakkelijken. Alle chauffeurskaarten zijn nu vervallen, waardoor het moeilijk is om de chauffeurs die niet mogen rijden te achterhalen.