Verkeersdoden op smalle Afobakaweg waren al voorspeld

Volgens president Desi Bouterse was reeds bij de design van de asfaltering van de Afobakaweg al voorspeld dat er verkeersdoden zouden vallen. ‘Door veel Surinamers was er toen al de bezorgdheid uitgesproken hierover, vooral over de breedte. Voorlopig wordt het beschreven als de ‘dode’ weg’, zegt Bouterse.
Volgens de president doet de politie er alles aan om middels voorlichting de weggebruikers door te geven verantwoordelijker te gaan rijden. ‘Er zijn maatregelen vanuit de politie in voorbereiding’, geeft hij verder aan.
In juni 2009 werd op grootse en feestelijke wijze het startsein gegeven voor de asfaltering van de Afobakaweg door de toenmalige president Ronald Venetiaan. Op 24 november opende hij deze 250 km lange weg van Paranam tot Afobaka. De asfalteringswerkzaamheden werden gedaan door het Chinese bedrijf Dalian voor een bedrag van ruim US$ 200 miljoen. Over de breedte van de weg waren vele deskundigen en niet-deskundigen het oneens. De Afobakaweg is 7 meters breed. Volgens de toenmalige minister van Openbare Werken, Ganeshkoemar Kandhai, was dit geen probleem.
Voor dit jaar zijn er reeds 4 verkeersdoden genoteerd op de Afobakaweg. Allemaal door roekeloos rijgedrag op het geasfalteerde wegdek.
Jaswant Gajadien

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!