Meester oplichter riskeert 5 jaar cel

Robert L. hoorde een straf van vijf jaar tegen zich eisen. Hij heeft een aantal personen opgelicht. De benadeelden kochten een perceel bij de verdachte. Na de verkoop sloot de verdachte hierop een hypotheeklening, die hij nooit terugbetaalde. Bovendien gelukte het hem om hetzelfde perceel aan meerdere personen te verkopen. Zodoende heeft Robert L. bijkans dertig mensen opgelicht. De benadeelden kwamen veel later erachter dat zij waren opgelicht.
De verdachte heeft aan alle benadeelden een kwitantie gegeven met daarop een stempel van twee notarissen. Op de eerdere zittingen werden de twee notarissen als getuige deskundige gehoord.  Zij verklaarden elk niet ervan op de hoogte te zijn dat de werknemers van hun kantoor kwitanties en stempels verstrekt hebben aan Robert.
De vervolgingsambtenaar gaf aan dat de verdachte in sommige gevallen leningen is aangegaan, terwijl de kopers nog bezig waren met hun aflossing. Ook zijn er gevallen bekend, waarbij hij leningen heeft gesloten op percelen die al door de kopers in zijn geheel afgelost waren. Een van de benadeelden moest zelfs zijn bouwwerkzaamheden onderbreken, omdat hij met een tweede koper geconfronteerd werd. De officier van justitie vond het feit zeer ernstig en eiste een straf van vijf jaar met aftrek. Op 15 februari zal de rechter mogelijk uitspraak doen in deze zaak. Robert blijft tot dan nog aangehouden.
 
Saskia Bandhan  

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!