Mahinder Jogi: “Boeren klagen niet, ze hebben recht op wat ze verdienen”

VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft zich onlangs sterk uitgesproken over de situatie van de boerengemeenschap, maar in het bijzonder de boeren in de rijstsector, in een interview met lokale media. Als boer benadrukte Jogi dat het onterecht is om te zeggen, dat boeren onnodig klagen. In plaats daarvan, stelt hij, komen de boeren op voor hun fundamentele rechten. Ze verdienen naar zijn zeggen eerlijk loon en tegemoetkomingen voor hun harde arbeid en zouden hiervoor de erkenning en steun van de overheid moeten krijgen.

Volgens Jogi is de boerengemeenschap van onschatbare waarde voor het land, vooral gezien de uitdagingen die zij dagelijks het hoofd moeten bieden. “Ondanks de extreme hitte blijven de boeren op hun kostgronden werken, niet alleen om hun eigen gezinnen te onderhouden, maar ook om het land van voedsel te voorzien. Zonder hun inspanningen zou de voedselvoorziening in gevaar komen. Het is dan ook meer dan terecht dat we hen rechtvaardig belonen”, zei Jogi vastberaden.

De parlementariër vestigde ook de aandacht op de ongelijke behandeling van verschillende sectoren in de samenleving. Terwijl andere beroepsgroepen wel loonsverhogingen of andere voordelen ontvangen, worden boeren vaak aan de zijlijn geplaatst. “Waarom zou de boerengemeenschap haar stem niet mogen laten horen? Het is hun volste recht om hun misnoegen te uiten en zelfs om van de regering te vorderen dat zij krijgen wat hen toekomt”, aldus Jogi.

Met zijn opmerkingen vestigt hij de aandacht op de noodzaak voor eerlijke behandeling van boeren en benadrukt hij dat de overheid hun bijdragen moet erkennen. “Het werk dat de boeren verrichten, is essentieel voor de samenleving, en ze verdienen daarvoor respect en passende beloning en in sommige gevallen tegemoetkomingen”,voegde hij eraan toe.

error: Kopiëren mag niet!