Paris Hilton vecht in Amerikaans parlement voor pleegkinderen

Paris Hilton heeft woensdag voor een commissie van het Amerikaanse parlement indringend gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. De 43-jarige realityster deelde haar eigen negatieve ervaringen die ze als tiener had in een jeugdzorginstelling.

“Deze programma’s beloofden groei, genezing en steun, maar in plaats daarvan mocht ik twee jaar lang niet praten, me vrij bewegen of uit een raam kijken”, zei Hilton volgens Amerikaanse media.

De hotelerfgename, die eerder in een documentaire al sprak over het misbruik in de instelling in Utah, herhaalde dat verhaal in het parlement. “Ik werd met geweld vastgebonden, door gangen gesleept, uitgekleed en in eenzame opsluiting gegooid.”

Haar ouders werden volgens Hilton ’misleid’ en ’voorgelogen’ door de instelling. “Hoewel ik geen ervaring heb met het pleegzorgsysteem, weet ik uit eigen ervaring hoeveel schade er wordt aangericht als jongeren worden geplaatst in instellingen”, zei ze. „Kun je je voorstellen hoe het is voor jongeren die er door de staat zijn geplaatst en niemand hebben die regelmatig bij ze komt kijken?”

De realityster wil dat er betere wetten komen voor de bescherming van kinderen. “Als je een kind bent in het systeem, luister dan naar mijn woorden: ik zie je, ik geloof je, ik weet wat je doormaakt en ik zal je niet in de steek laten”, beloofde Hilton. “Jij bent belangrijk. Jouw toekomst is belangrijk. En je verdient alle kansen om veilig te zijn en ondersteund te worden.”

error: Kopiëren mag niet!