HVB: Non-corruptie taak volgende regering

Politici denken vaak dat burgers kort van memorie zijn en snel hun schandalen vergeten. Dat geldt ook voor Raymond Sapoen, die deel uitmaakte van een van de meest corrupte regeringen onder Desi Bouterse. De situatie werd zo ernstig, dat enkele betrokkenen nu voor de rechter moeten verschijnen, terwijl ex-minister Gillmore Hoefdraad voortvluchtig is. Sapoen probeert zich nu schoon te praten, maar rept geen woord over de enorme schade die aan de samenleving is toegebracht.

Zijn bewering dat hij het vertrouwen in de politiek wil herstellen, klinkt bijzonder schijnheilig. Sapoen was immers zelf actief betrokken bij het beschadigen van het vertrouwen in de politiek. Het meest passende gebaar van zijn kant zou zijn om volledig van het politieke toneel te verdwijnen, aldus politicoloog Ricardo. Een dergelijke stap zou een begin zijn voor het herstel van dat geschonden vertrouwen.

HVB (Hervormings- en Vernieuwingsbeweging) heeft een duidelijke boodschap: non-corruptie moet een prioriteit zijn voor de volgende regering. De aanwezigheid van figuren als Sapoen in de politiek, ondermijnt deze inspanningen alleen maar. De politicoloog Ricardo benadrukt dat echte hervorming pas kan beginnen wanneer de oude garde, die geassocieerd wordt met corruptie, plaatsmaakt voor nieuwe, schone krachten.

Raymond Sapoen’s claims om het politieke vertrouwen te willen herstellen zijn niet alleen ongeloofwaardig, maar ook beledigend voor een publiek dat lijdt onder de gevolgen van corruptie. Zijn aanwezigheid herinnert de burgers voortdurend aan de donkere periode van corruptie en wanbeheer. Het wordt tijd dat dergelijke figuren hun biezen pakken, zodat Suriname een echt schone start kan maken.

error: Kopiëren mag niet!