DSB, Hakrinbank en Finabank: Statement klaagschriftprocedure inbeslagname Euro 19,5 miljoen 

DSB, Hakrinbank en Finabank (hierna gezamenlijk te noemen de “banken”) willen het publiek informeren over de stand van zaken met betrekking tot het klaagschrift dat zij samen met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben ingediend tegen het Openbaar Ministerie (OM) Nederland. 

Op dinsdag 25 juni 2024 vond ten overstaan van het Gerechtshof Den Haag voor de derde keer de behandeling plaats van het beklag tegen de inbeslagname van de Euro 19,5 miljoen, welke case al twee keren eerder in het voordeel van de banken was beslecht en ten aanzien van welke uitspraken de Hoge Raad op detailpunten een nadere toetsing van het Gerechtshof wenste. 

Tijdens de recente behandeling van het beklag kwam naar voren dat het OM het eind proces-verbaal heeft opgemaakt en heeft betoogd dat zij de vertegenwoordigers van de banken zal uitnodigen om verhoord te worden. 

De banken benadrukken echter dat er geen vervolging tegen hen is gestart door het OM Nederland. 

De banken zijn optimistisch over de uitkomst van de beklagprocedure. De uitspraak van het Gerechtshof is gepland op 6 augustus 2024. De banken blijven het publiek informeren over de verdere ontwikkelingen in deze zaak, aldus de gezamenlijke verklaring van De Surinaamsche Bank N.V., Hakrinbank N.V. en Finabank N.V.

error: Kopiëren mag niet!