Margot Robbie: “Gin verkopen is gemakkelijker dan een film op de markt brengen”

Margot Robbie is niet alleen actrice, maar ook een ervaren zakenvrouw. Als oprichter van productiebedrijf LuckyChap heeft ze al veel succes gehad met de films Saltburn en natuurlijk Barbie.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en ze richt, samen met haar man, een bedrijf op om gin te verkopen. Sinds het grote succes van de blockbuster Barbie heeft Margot Robbie, voor nu, een stapje teruggenomen als actrice. Ze is vooral achter de schermen bezig als producent. Sinds 2014 is ze namelijk medeoprichter van productiebedrijf LuckyChap en is ze medeverantwoordelijk voor het succes van films als I, Tonya, Promising Young Woman, Saltburn en Barbie.

Samen met haar man en zakenpartner Tom Ackerly heeft Robbie nu Papa Salt gelanceerd. Een eigen drankje die ‘makkelijker te verkopen is dan een film’. De actrice vond het een verfrissend proces, vertelt ze tegen The Times of London.

“Films zijn een gekke business waarbij je iets verkoopt dat niet tastbaar is, het is een idee. Je hebt geen idee hoeveel het gaat opleveren, wie het gaat zien, of ze het zullen zien en hoe het wordt ontvangen.’’ Robbie vindt de lancering van haar eigen drankje dan ook ‘een stuk eenvoudiger’.

“Het is nu makkelijker om dingen te voorspellen. Je kunt dit op een spreadsheet uitwerken op een manier zoals je dat bij een filmidee niet kunt doen.’’ Robbie is niet de eerste ster die een stap in de drankenindustrie zet. Brad Pitt, George Clooney en Kylie Minogue gingen haar al voor. De actrice aarzelde daarom ook of ze hen wel achterna wilde, maar ‘het is een oprechte interesse’ voor haar en haar man. “Onze passies zijn films en drankjes en nu hebben we ze allebei aangevinkt.’’

error: Kopiëren mag niet!