“Een auto kopen is niet meer zo makkelijk”

“Een auto kopen is niet meer zo makkelijk”, vertelt de 21-jarige Lucas. De jonge scholier, die nog naar de middelbare school gaat, werkt dagelijks bij een carwash om wat geld te verdienen. “Het is altijd een droom van mij geweest om een eigen auto te hebben, maar mijn ouders kunnen dat niet financieren. Daarom werk ik al sinds mijn 16e om te sparen voor een auto”, verklaart Lucas. 

Echter, de huidige prijzen maken zijn droom lastig te verwezenlijken. “Oude auto’s kosten boven de 2.500 US dollar via Facebook, terwijl auto’s bij car centers boven de 9.000 dollar kosten. Met de huidige wisselkoers lijkt een bromfiets het enige haalbare voor mij. Het sparen zal jaren duren”, voegt hij eraan toe. 

Lucas, die later rechter wil worden, studeert hard en hoopt snel naar de universiteit te kunnen.

De 43-jarige Agnes benadrukt dat mensen voorzichtig moeten zijn bij het kopen van een auto. “Tijdens de Covid-periode kocht ik een auto voor mijn veiligheid, maar deze had veel mankementen. Ik voelde me genept en moest veel investeren om de auto rijdbaar te houden, terwijl brandstof duurder werd. Ik adviseer mensen om een monteur mee te nemen bij de aanschaf. Geld groeit niet aan bomen”, waarschuwt Agnes.

De verhalen van Lucas en Agnes illustreren de uitdagingen bij het kopen van een auto in de huidige economische situatie. Balans tussen droom en realiteit is cruciaal, en voorzichtigheid is geboden om teleurstellingen en onverwachte kosten te voorkomen.

TM

error: Kopiëren mag niet!