Sportliefhebbers genieten van activiteiten ‘Olympic Day’ op Onafhankelijkheidsplein  

Enkele honderden sportliefhebbers hebben zondag genoten van diverse sportactiviteiten in verband met Olympic Day op het Onafhankelijkheidsplein. Deze dag wordt jaarlijks op 23 juni gehouden met als doel het wereldwijd vieren van The Olympic Movement. 

Gelet op de aanstaande Olympische Spelen in Parijs volgende maand. is groots uitgepakt dit jaar. Het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl, gebaseerd op de 3 pijlers beweging, educatie en ontdekken. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft de activiteiten georganiseerd waarbij interactief sport gerelateerde evenementen zijn gehouden op het plein en in de Congreshal. 

Het SOC en haar lidbonden hebben diverse sporten gepresenteerd. Het doel was om de deelnemers en de Surinaamse samenleving kennis te laten maken met de olympische sporten, die in Suriname worden beoefend.

Participanten werden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de diverse sporten en konden zich eventueel ook gelijk aansluiten bij een sportvereniging.

Met de activiteit heeft het SOC geprobeerd het aantal actief sportende burgers, zowel jong als oud, te vergroten. Het bevorderen van een andere levensstijl en bijdragen aan een gezondere bevolking waren ook voornaamste doelen. Tot laat in de middag werd er aan sport en spel gedaan, tot plezier van vooral de jonge deelnemers. 

error: Kopiëren mag niet!