Brunswijk overtuigd van meer dan 100,000 stemmen voor ABOP

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), is ervan overtuigd dat zijn partij bij de verkiezingen van 2025 meer dan 100,000 stemmen zal halen. Brunswijk deed deze mededeling bij de opening van een informatiecentrum in het ressort Blauwgrond.

De leider van de ABOP gaf aan dat dit gebied geen traditioneel ABOP-gebied is, maar dat de partij overal in het land beweegt. Of het nou de gebieden zijn in Boven-Suriname of aan de Marowijne, of diverse inheemse gebieden tot zo ver als Kwamalasamutu en de districten Nickerie, Commewijne en Saramacca, de geel zwarte partij is overal. 

Brunswijk is overtuigd van verkiezingswinst, gelet op zijn eigen populariteit. Hij is een echte volksleider. Een leider die eenieder helpt en zich aan zijn woord houdt. Dit zal maken dat het electoraat op hem zal stemmen, gaf Brunswijk enthousiast aan. 

Dagblad Suriname heeft al gemeld dat uit goed geïnformeerde bronnen wordt vernomen, dat de optie voor een fusie tussen de ABOP en PL op tafel ligt en binnenkort mogelijk meer gestalte krijgt. Brunswijk en Paul Somohardjo, leider van de Pertjajah Luhur, hebben beiden opgeroepen dat Javanen en marrons zich bundelen want samen zijn ze goed voor 100.000 stemmen. 

Brunswijk zei ook, dat de ABOP een sterke politieke basis heeft in het binnenland. Het is volgens hem van belang om te bundelen, om zodoende het maximale te realiseren. Hij gaf ook eerder aan, dat hij maximaal 15 tot 18 zetels voor de ABOP/PL combinatie ziet bij de Algemene Verkiezingen van 2025. “Wij hebben nooit 28 zetels in ons hoofd. Ik ken de kracht van de partij en ik mik op 15 zetels.” 

Afgelopen weekend stelde Brunswijk resoluut, dat hij alle minder ontwikkelde gebieden zal bezoeken richting de verkiezingen. Als volksleider zal hij zich bewegen onder het volk, zo sprak Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!