Kenneth S. slooft zich uit: De grote NDP soap

In wat gerust een Oscar-waardige performance genoemd mag worden, heeft KS, prominent binnen de NDP (en ongetwijfeld beroemde criticaster in de maak), zijn ongezouten mening gegeven over de huidige soap opera binnen de partij, met speciale aandacht voor zijn medesterren Ramon Abrahams en Faizal Abdoelgafoer. Het hele spektakel vond plaats in een recent interview met JH.

KS, met de flair van een doorgewinterde criticus, liet weten dat Abrahams, die naar het voorzitterschap van de partij hengelt, beter een stapje terug kan doen. “Ramon zat niet bij de eerste aflevering van deze serie, dus waarom nu ineens een hoofdrol?”, grapte hij luchtig.

Over Abdoelgafoer, die met de gratie van een verworpen soap villain door ex-president Bouterse werd afgezet als minister van Sportzaken, had hij duidelijke woorden: “Hij had net als in de betere telenovela’s een dramatische exit moeten maken.”

Het evaluatierapport van de NDP leest als een spannend misdaadverhaal, met Abrahams als een van de slechteriken van het verkiezings fesco van 2020. Zijn dagen als minister van Openbare Werken waren een ware thriller, met beschuldigingen van financiële wanpraktijken en een kantooraankleding die zelfs MTV’s “Pimp My Ride” in de schaduw stelt.

In een finale twist bekritiseerde KS Abrahams’ pogingen om de partijleider te vervangen en zijn vermeende gebrek aan respect voor voormalig president Bouterse. “Zijn materiaal drang past niet in ons script”, merkte KS op terwijl hij zijn beste B-film kwinkslag leverde.

Tussen de regels door riep KS op tot een nieuw seizoen voor de NDP, waar integriteit en toewijding centraal staan. De partij moet nu kiezen tussen een verfrissende reboot of een dramatische series finale, aldus KS, met een knipoog naar de politieke vernieuwing die hard nodig is in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!