Wereld nieuws headlines

De politie meldt dat 13 mensen zijn neergeschoten, waarbij 3 doden vielen, in de 🇺🇸Fordyce-supermarkt.

VN-secretaris-generaal Guterres zegt dat ‘de bevolking van de regio en de bevolking van de wereld het zich niet kunnen veroorloven dat Libanon een nieuw Gaza wordt’

Uit een door Channel 12 gepubliceerde opiniepeiling blijkt dat de goedkeuring van Netanyahu-banen op 31% staat, terwijl die van minister van Defensie Gallant op 45% ligt en de militaire chef Herzi Halevi op 50%.

Het Israëlische Channel 12 meldt dat Canada een massale evacuatie van 45.000 mensen uit Libanon voorbereidt

The Economist meldt dat zonne-energie ‘naar alle waarschijnlijkheid tegen midden 2030 de grootste bron van elektrische energie op aarde zal zijn’

De in India geboren miljardair Prakash Hinduja en drie leden van zijn familie zijn in Zwitserland veroordeeld tot ruim vier jaar gevangenisstraf wegens het uitbuiten van huishoudelijk personeel, waarbij ze onder meer tot 18 uur per dag moesten werken.

Bloomberg meldt dat de Chinese industrie voor elektrische voertuigen ‘van 2009 tot eind vorig jaar minstens 231 miljard dollar aan overheidssubsidies en hulp heeft ontvangen’

TikTok zegt dat het de Amerikaanse regering de macht heeft aangeboden om het platform te sluiten in een poging om tegemoet te komen aan de zorgen van de wetgever over gegevensbescherming en nationale veiligheid.

Topkomiek beëdigd als vice-president van Malawi
De 55-jarige vervangt Saulos Chilima, die eerder deze maand samen met acht andere mensen omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Japan legt sancties op aan 11 Russische individuen en 42 bedrijven:

De Verenigde Staten hebben vrijdag sancties onthuld tegen twaalf topleiders van het in Rusland gevestigde cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab, een dag nadat ze de verkoop van zijn populaire antivirussoftware hadden verboden om redenen van nationale veiligheid.

Ecuador is vrijdag begonnen met de bouw van een maximaal beveiligde gevangenis met plaats voor 800 personen, die onderdak zal bieden aan de gevaarlijkste drugsbaronnen van het land, dat de oorlog heeft verklaard aan de georganiseerde misdaad.

Door hevige regenval in Midden-Amerika zijn de afgelopen week minstens 27 doden gevallen door aardverschuivingen en overstromingen, vooral in El Salvador, maar ook in Guatemala en Honduras, zeiden functionarissen vrijdag.

Duitsland overweegt migranten naar derde landen te sturen
Berlijn onderzoekt mogelijkheden om de asielverwerking buiten de EU uit te besteden, zei bondskanselier Olaf Scholz

Minstens 800.000 mensen evacueren hun huizen in de laaggelegen kustgebieden van Bangladesh nu een hevige cycloon aan land komt. Cycloon Remal heeft de laaggelegen kust van Bangladesh getroffen, terwijl de autoriteiten honderdduizenden mensen uit hun huizen hebben geëvacueerd, aldus functionarissen.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof handhaaft het federale verbod op wapenbezit voor huiselijk geweld
Het Amerikaanse Hooggerechtshof handhaafde vrijdag een federale wet die huiselijk geweld verbiedt om een ​​vuurwapen te bezitten, de laatste juridische uitspraak in de hevige strijd van het land over wapenrechten.

error: Kopiëren mag niet!