Nog geen door vp Brunswijk en minister Ori aangekondigde financiële tegemoetkoming voor studenten

De regering komt met studiefinanciering om studenten te helpen met de kosten. Deze aankondiging deed vicepresident Ronnie Brunswijk in februari van dit jaar toen hij naar de Student Housing Campus Village was gegaan, de studentencampus op het Anton de Kom Universiteitscomplex. Volgens hem zou het geld beschikbaar gesteld worden aan studenten om zo de lasten te verminderen en de studenten in staat te stellen om in alle rust hun opleiding te volgen. 

“Jullie zijn de toekomst van morgen. De regering gaat daarom binnen twee maanden beginnen met studiefinanciering. Het gaat geen lening zijn maar een tegemoetkoming. Velen gaan niet meer naar school, maar de regering waardeert het dat jullie wel gaan en daarom zullen wij een tegemoetkoming uitkeren om te helpen met de dagelijkse kosten”, sprak de vicepresident destijds. 

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) nuanceerde daarna de aankondiging van de vicepresident. Volgens hem zal de uitkering geschieden na registratie door de NOB, De Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. Volgens de minister heeft de NOB ruime ervaring hiermee. Inmiddels, meer dan drie maanden verder, is hierover niets meer gemeld vanuit zowel de minister als de vicepresident. 

Kwestie salarissen 

Minister Ori gaf woensdagavond aan dat het ministerie druk doende is om de salariskwestie op te lossen. Medewerkers die in beroep zijn gegaan na stopzetting van hun salaris, moeten een proces bewandelen om weer hun gelden te ontvangen. Ook gaf de bewindsman aan dat er wordt gewerkt bij Onderwijs aan extra curriculaire actieven en motivatie voor studenten middels huiswerkbegeleiding en sport. Maar over de financiële tegemoetkoming werd niets gezegd.  

Het Fonds Studiefinanciering Suriname (FSS) dat in 2009 werd ingesteld is nog actief en wordt gebruikt om aan Surinaamse studenten die een universitaire en hoger beroepsonderwijsopleiding volgen, leningen te verstrekken. Maar, de nieuwe studiefinanciering zal geen lening zijn, maar een tegemoetkoming, beklemtoonde de Brunswijk eerder. Het initiatief moest binnen twee maanden worden geïmplementeerd. Die twee maanden zijn inmiddels verstreken. 

error: Kopiëren mag niet!