Eddie Murphy: “Het was surrealistisch om gearresteerd te worden door mijn echte dochter in Beverly Hills Cop”

Het langverwachte derde deel in de Beverly Hills Cop-franchise, Beverly Hills Cop: Axel F, is in meer dan één opzicht een familieaangelegenheid. Niet alleen moet Eddie Murphy’s geliefde, malafide detective Axel Foley proberen zich te verzoenen met zijn vervreemde dochter om haar leven te redden, maar Murphy’s echte dochter doet ook mee aan de actie – een ervaring die hij ‘surrealistisch’ noemde.

In één scène wordt Foley gearresteerd terwijl hij probeert het schattige autootje van een verkeersagent over te nemen voor een noodzakelijke politie-achtervolging. De verkeersagent wordt gespeeld door Murphy’s dochter Bria, een van zijn tien kinderen.

“Zij is degene die mij arresteert”, vertelde Murphy aan Today’s Al Roker over zijn dochter. “En de andere scène waarin ik in de film wordt gearresteerd, is dat mijn schoonzoon me in mijn nek ’tast’. Het was vlak nadat ze getrouwd waren. Het was op de set en ’taste me’ in mijn nek. Ik had zoiets van: ‘Dit is surrealistisch.'”

Voor degenen die het thuis bijhouden: dat zijn twee arrestaties voor Foley, iets wat hij terloops wegwuift als hij zich herenigt met John Ashton’s John Taggart en Judge Reinhold’s Billy Rosewood in een reproductie van de iconische patrouillewagenscène uit de originele Beverly Hills Cop.

error: Kopiëren mag niet!