De gym bezoeken is voor velen niet meer financieel op te brengen

“Het gaan naar de gym is tegenwoordig heel moeilijk”, zegt Cheflin. De jongeman van 26 jaar geeft aan dat hij iemand is die houdt van sporten en fit blijven, maar dat dit tegenwoordig iets is waaraan hij extra moet nadenken voordat hij dat kan doen.

“De hoge kosten voor voeding, onderhoud, brandstofkosten naar het werk maken het heel moeilijk om bijvoorbeeld naar de gym te gaan. Op de eerste plaats moet ik dan extra gaan uitgeven aan brandstof, omdat ik heel ver woon van de dichtstbijzijnde gym. Plus zijn de lidmaatschapsprijzen bij zo een gym dan ook niet goedkoop. Een tijdje terug besloot ik maar 3 keren in de week te gaan in plaats van 6. Maar nu heb ik dat ook moeten stoppen. In de plaats ga ik maar elke middag enkele kilometers over straat lopen. Zo hou ik mezelf nog in conditie”, zegt Cheflin.

Carmelita is leerlinge op een middelbare school en geeft aan dat zij thuis traint omdat haar ouders het niet kunnen permitteren om haar naar de gym te sturen. “Mijn ouders betalen al dagelijks zoveel om me naar school te kunnen sturen. De bus is ook niet meer goedkoop als vroeger. Dus ik hou rekening ermee. Maar ik wil me lijn bijhouden dus doe ik touwtjespringen thuis en doe ik wat trainingen die ik op YouTube heb gezien. Het lukt wel. In deze tijd moeten wij als kinderen ook rekening houden met onze ouders. Als ik later begin te werken zal ik zelf wel betalen om naar de gym te gaan”, geeft Carmelita aan.

TM

error: Kopiëren mag niet!