Chinese Landbouwgrond naast Amerikaanse Militaire Bases Veroorzaakt Bezorgdheid over Nationale Veiligheid

China heeft strategisch landbouwgrond opgekocht in de buurt van 19 Amerikaanse militaire bases, wat zorgen over nationale veiligheid heeft doen toenemen. Experts waarschuwen voor mogelijke spionage en sabotageactiviteiten. De bases bevinden zich in strategisch belangrijke locaties zoals Fort Liberty in North Carolina en Marine Corps Base Camp Pendleton in Californië. Robert S. Spalding III, een gepensioneerde brigadegeneraal, benadrukt de risico’s van deze nabijheid voor inlichtingenverzameling en politieke invloed.

Zonder wetgeving die de aankoop van Amerikaanse grond door Chinese entiteiten verhinderd, blijft deze situatie zorgwekkend. Chinese eigenaren zouden onder het mom van landbouw spionagetechnologie kunnen installeren, zoals radar- en infraroodscans en drones. Dit is al bproved bij meer dan honderd pogingen van Chinese indringers om militaire faciliteiten binnen te dringen, aldus een rapport van de Wall Street Journal.

De FBI en het Department of Homeland Security (DHS) hebben benadrukt dat de dreiging van Chinese spionage enorm is. FBI-directeur Christopher Wray waarschuwde voor hackers die Amerikaanse infrastructuur kunnen aanvallen op een cruciaal moment. DHS rapporteerde ook dat Chinese spionnen de zuidelijke grens van de VS binnendringen, vermomd als migranten.

Morgan Lerette, een voormalige aannemer bij Blackwater, voegt toe dat deze landaankopen China helpen inzicht te krijgen in Amerikaanse militaire capaciteiten, troepenbewegingen en strategieën. Dit kan cruciale informatie bieden voor potentiële conflicten, zoals de overname van Taiwan.

Onderzoek toont aan dat Chinese investeerders tegen eind 2022 ongeveer 349.442 hectare Amerikaanse landbouwgrond bezaten. Een van de grootste investeerders is de miljardair Sun Guangxin, die nauwe banden met de communistische partij heeft en naar schatting 110 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Amerikaanse landbouwgrond in Texas.

error: Kopiëren mag niet!