Beroep onder de loep: “Als apotheekassistente moet je vol geconcentreerd zijn in wat je doet”

Shreya werkt als apotheekassistente en benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname dat haar baan veel verantwoordelijkheid en concentratie vereist. Ze is verantwoordelijk voor het ontvangen van patiënten en cliënten met of zonder recept, zoekt de gevraagde medicatie op en verstrekt deze. Daarnaast geeft ze voorlichting over het gebruik van de medicatie. Voor patiënten zonder recept luistert ze naar hun klachten en adviseert passende medicijnen. Soms verpakt ze ook medicatie en legt deze klaar om opgehaald te worden.

Shreya merkt op dat haar werk veel aandacht vraagt, omdat een fout ernstige gevolgen kan hebben en zelfs het einde van je carrière kan betekenen. “Cliënten vertrouwen je volledig met hun recept of de naam van de medicatie en verwachten het juiste te krijgen”, zegt ze. In het begin was het wennen, zoals dat bij elke nieuwe baan het geval is. “Je moet je aanpassen aan de omgeving en aan de taken die je correct moet uitvoeren”, voegt ze toe. 

Vriendelijkheid is ook een belangrijk aspect van haar werk. Aanvankelijk gaf ze alleen medicatie af, maar later schakelde ze over naar het verpakken van medicatie op basis van gewicht.

Hoewel Shreya nooit had gedacht apotheekassistente te worden, is ze tevreden met haar huidige werk. Ze overweegt na haar studie andere opties, maar benadrukt dat ze nu blij is met wat ze doet. Het werken als apotheekassistent brengt haar in contact met veel verschillende mensen, ziek of niet, waardoor ze zich ook moet beschermen. 

“Sommige mensen zijn formeel en willen niks horen, ze willen alleen hun medicatie en willen niet wachten. Maar ik blijf neutraal en stressbestendig”, zegt ze resoluut.

Shreya maakt duidelijk dat ze altijd vragen stelt als ze iets niet begrijpt en hierdoor veel leert. Het werk geeft haar ook de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen. “In het leven kun je niet altijd doen wat je leuk vindt, maar door open te staan en bereid te zijn te leren, leer je jezelf ook beter kennen”, benadrukt ze. 

Soms blijkt een baan die je onverwacht oppakt, een nieuwe hobby of passie te worden. “Blijf je best doen, wees vriendelijk en sta altijd open”, sluit Shreya af.

TM

error: Kopiëren mag niet!