Beautymerken van beroemdheden zijn een miljardenbusiness

De nieuwste ondernemingen van Beyoncé en Rihanna laten zien waar het allemaal naartoe gaat. Terwijl beroemdheden verschuiven van het gezicht van merken naar oprichters, is het moeilijk om een ​​A-Lister te noemen die de schoonheidswereld nog moet betreden.

Rihanna, Selena Gomez en Kylie Jenner is slechts een handjevol sterren die door de jaren heen hun eigen cosmeticamerken hebben gelanceerd en daarmee imperiums hebben opgebouwd in wat een miljardenindustrie is geworden.

Toen een meer natuurlijke esthetiek trending begon te worden, lanceerden Hailey Bieber, Millie Bobby Brown en anderen hun eigen huidverzorgingslijnen. En hoewel beroemd zijn geen garantie is voor succes, groeit de steeds rommeliger wordende schoonheidswereld opnieuw nu enkele van de grootste namen zich verplaatsen naar een voorheen onontgonnen gebied.

Rihanna heeft een nettowaarde van 1,4 miljard dollar (2,1 miljard dollar) vergaard, deels dankzij het succes van haar cosmeticalijn Fenty Beauty. Bij de lancering in 2017 maakte de lijn indruk door 40 foundationkleuren uit te brengen – een assortiment dat sindsdien is uitgebreid met 50 huidtinten. Het merk is mede-eigendom van het luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH), waardoor het online en in meer dan 1.600 winkels in meer dan 17 landen kon worden gelanceerd. Kort daarna bracht Rihanna een huidverzorgingslijn en een geur uit.

Nu heeft de zakenvrouw zich ook gespecialiseerd in haarverzorging. “Je weet hoe belangrijk het voor mij is om mijn haar op te steken”, schreef Rihanna aan haar 151 miljoen Instagram-volgers toen ze de nieuwe lijn aankondigde.

error: Kopiëren mag niet!