Wesley Snipes steekt de draak met nieuwe ‘Blade’ film

Fans van de vampierjager uit de koker van Marvel zullen geduld moeten betrachten. De nieuwe Blade met Mahershala Ali komt pas in november 2025 uit… als alles goed gaat. De film wordt keer op keer uitgesteld en opnieuw ontwikkeld.

Iemand die daar geen problemen mee heeft is Wesley Snipes, die het personage als eerste vertolkte. De acteur speelde de nachtelijke zwaardvechter in Blade uit 1998 en twee vervolgen daarop. De trilogie behoort tot de meer duistere bioscoop producties rondom superhelden, maar zette wel een trend. Meer stripbewerkingen volgden in de jaren daarna met X-Men, Spider-Man, Daredevil en Hulk.

Voor Marvel betekende Blade het eerste grote succes van de vertalingen van hun personages naar film. Daar wil Snipes graag iedereen aan herinneren. Wat hem betreft is zijn het origineel niet te benaderen, dus heeft hij de grootste lol met al het uitstel rondom de remake.

“Blade, tjongejongejonge,” tweette hij. “Ze zijn nog steeds op zoek naar dat geheime ingrediënt, alsof ze met sneeuwscooters over de snelweg rijden. Daywalkers doen het zo gemakkelijk lijken, nietwaar?”

Eerder kreeg Snipes al bijval van Stephen Dorff, die in Blade de antagonist Deacon Frost speelde. Vorig jaar deed hij in een interview met The Daily Beast al een boekje open over zijn ervaring met de stripboekengigant. “Marvel is het wel gewend dat ik ze publiekelijk afval,” aldus Dorff.”

error: Kopiëren mag niet!