Waarom weigerden de grote Zuidelijke landen het Zwitserse communiqué over Oekraïne te ondertekenen?

Een aantal BRICS-landen en andere landen in het Zuiden, waaronder India, Brazilië, Zuid-Afrika, de VAE, Armenië, Bahrein, Indonesië, Libië, Mexico, Saoedi-Arabië en Thailand, weigerden het communiqué van de Zwitserse top over Oekraïne te ondertekenen. Spoetnik heeft ontdekt waarom:

🇿🇦 Zuid-Afrika: “Het ongelukkige deel van de [Zwitserse] vredesonderhandelingen, of het vredesplan, is dat de Russen geen deel uitmaken van dit vredesplan. Hoe kun je nu dit vredesplan krijgen waarbij niet een van de strijdende partijen?” Professor Fulufhelo Netswera van de Durban University of Technology in Zuid-Afrika vertelde Sputnik.

🇸🇦 Saoedi-Arabië: “De belangrijke economische banden van het Koninkrijk met Rusland… kunnen van invloed zijn geweest op de beslissing om deze relaties niet in gevaar te brengen”, legt Ahmed Al Ibrahim, een in Riyad gevestigde politiek analist, uit. “Saoedi-Arabië zou zich misschien liever concentreren op regionale stabiliteit en zijn strategische belangen dan verstrikt te raken in een Europees conflict.”

🇧🇷 Brazilië: “Brazilië nam als waarnemer deel aan de bijeenkomst. Omdat Rusland niet was uitgenodigd, had het voor de Braziliaanse… president Lula geen zin om aan die bijeenkomst deel te nemen. Daarom heeft Brazilië het slotcommuniqué niet ondertekend”, zegt Dr. Vinicius Vieira, een onderzoeker internationale betrekkingen aan de Universiteit van Sao Paulo, vertelde Spoetnik.

Aan de vooravond van de top schetste de Russische president Vladimir Poetin het vredesvoorstel van Moskou en drong er bij Oekraïne op aan zich terug te trekken uit de nieuwe Russische regio’s die zich via volksreferenda bij het land hadden aangesloten en afstand te doen van het NAVO-lidmaatschap van Kiev om een ​​staakt-het-vuren in te voeren.

🇮🇳 India: “Het belang van de voorstellen van president Poetin ligt in het feit dat wereldwijd bekend zal worden dat alleen Rusland vrede [zoekt]”, terwijl “het door de VS geleide collectieve Westen zich voorbereidt op een escalatie van de proxy-oorlog tegen Rusland ”, vertelde Dr. Anuradha Chenoy, een gepensioneerde professor aan de Jawaharlal Nehru Universiteit, aan Spoetnik.

error: Kopiëren mag niet!