“In deze tijd ga je van alles moeten proberen” 

“In deze uitdagende tijden is het een kwestie van geluk om dagelijks iets te kunnen verkopen”, legt Negesty uit, een kleine onderneemster die kleren, schoenen en zeep verkoopt. Ze benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname, dat vooral de verkoop van kleding en schoenen niet altijd gemakkelijk is vanwege de moeilijkheid om de prijzen concurrerend te houden. 

“Soms lukt het om bijvoorbeeld een blouse van 150 tot 250 SRD te verkopen. Ik probeer ook groenten aan te bieden in mijn winkel om extra klanten aan te trekken, want in deze tijd moet je van alles uitproberen. Vooral als je een gezin hebt en elke maand vaste lasten moet betalen”, zegt ze. 

Voor Negesty, die eerder als administratief medewerkster werkte maar moeite had om de kosten voor zichzelf en haar twee kinderen te dekken, was het openen van haar eigen zaak een noodzakelijke stap om hopelijk meer inkomsten te genereren. 

Ook Karan, een andere kleine ondernemer, verkoopt al geruime tijd voornamelijk herentruien. “Ik kies er vaak voor om mijn kleding op de Zondagse Markt te verkopen om zo meer klanten aan te trekken. Op die manier kan ik een paar dagen per week wat extra geld verdienen. Maar de verkoop is traag. Vroeger kon ik gewoon langs de straat bij mijn auto staan en vlogen de truien de deur uit. Tegenwoordig denkt men meerdere keren na voordat ze een trui kopen. Ze gaan meestal voor de essentiële items”, grapt de ondernemer. 

Doordeweeks runt zijn vrouw een groentestand om ook bij te dragen aan het onderhouden van de kosten. “Het leven is prijzig, maar samen proberen we er alles aan te doen om te overleven. Het is zwaar, maar we redden het wel”, concludeert Karan.

TM

error: Kopiëren mag niet!