President Santokhi: “VES heeft geen verstand van de economie en moet bij mij voor uitleg”

President Chan Santokhi, tevens voorzitter van de VHP, heeft hard uitgehaald naar de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vanwege haar kritiek en waarschuwingen op het monetair beleid van de afgelopen tijd.

Santokhi stelde op een bijeenkomst van zijn partij in Commewijne, dat de gezaghebbende economische organisatie kritiek leverde wanneer de koers steeg en nu ook kritiek levert wanneer de koers daalt. “Ze hebben geen verstand van de economie. Als ze over de economie willen leren moeten zij bij Chan komen. Hij gaat les geven over economie”, sprak de president onder gejuich van zijn aanhang.” 

In de afgelopen tijd heeft de VES harde noten gekraakt. Onder andere heeft Steven Debipersad, voorzitter van de VES, vaak aangegeven dat zaken niet goed lopen en dat de roep van de samenleving groot is om correctie te plegen.

“Het is tijd om de verarming te stoppen en verbetering te creëren”, sprak de econoom eerder. Volgens hem is politieke wil nodig voor het maken van keuzes die goed zijn voor het grotere belang. “We moeten corrigeren opdat het beter kan gaan. Er is sprake van uitzichtloosheid. Het is zeer alarmerend. Straks zullen we geen mensen hebben die in banen gaan die de economie zullen helpen. We moeten investeren in onze mensen. Het is belangrijk dat de samenleving niet verzuipt, in de hoop op de komst van extra inkomsten.” 

Debipersad gaf aan te hopen, dat het niet blijft bij auto-goals, een sneer naar president Santokhi die heeft aangegeven dat in de tweede helft de regering doelpunten zal scoren. 

De VES komt op meerdere momenten uit over het beleid van de regering. De inflatie en monetair beleid zijn daarbij grote pijnpunten. De inflatie is het gevolg van de waardevermindering van de SRD vanwege de stijging van de koers als gevolg van het regeringsbeleid. Dit is een groot probleem en raakt haast een ieder, stelde de VES.

error: Kopiëren mag niet!