Indonesië: Zeldzame neusaap op Borneo bedreigd door bouw nieuwe hoofdstad Indonesië

De bedreigde neusaap die leeft in de mangrovebossen van Borneo wordt in zijn voortbestaan bedreigd door de bouw van de nieuwe hoofdstad van Indonesië.

Op dit moment bestaat de stad Nusantara uit spoorwegen, betonnen funderingen en tijdelijke constructies, maar deze snel uitdijende metropool bereidt zich voor om tegen oktober van dit jaar haar eerste 6.000 inwoners te huisvesten.

De huidige hoofdstad Jakarta is de snelst zinkende stad ter wereld, met momenteel ongeveer 40% onder de zeespiegel. Ongeveer 10,6 miljoen mensen in de binnenstad en 30 miljoen mensen in de wijdere omgeving worden geconfronteerd met het vooruitzicht van ontheemding.

Ongeveer 75% van de stad zal in groene ruimte worden gebouwd. Ontwikkelaars willen ook dat het gebied uitsluitend wordt aangedreven door groene energie; een zonne-energiecentrale van 50 megawatt zal ervoor zorgen dat er voldoende elektriciteit is om de huizen en bedrijven van de stad van stroom te voorzien.

Maar het is niet alleen de neusaap die zich zorgen moet maken over de ontwikkeling. Inheemse volkeren hebben hun eigen zorgen over het project geuit, uit angst dat ze zullen worden verwijderd van het land dat ze al generaties lang hun thuis noemen.

error: Kopiëren mag niet!