Twee scholen gerenoveerd door Surinaamse en Amerikaanse militairen

Twintig leden van de South Dakota National Guard (SDNG) waren van 17 tot en met 26 april in Suriname om samen met Surinaamse militairen van Commando Civiel Technische Werken (CCTW) renovatiewerkzaamheden uit te voeren op de OS Dijkveld en OS Albergaschool. Het project is onderdeel van het State Partnership programma tussen het ministerie van Defensie en de SDNG en is uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur. 

Minister Krishna Mathoera van Defensie, kolonel Werner Kioe A Sen (bevelhebber Nationaal Leger) en VS ambassadeur Robert Faucher brachten op 25 april een bezoek aan de Albergaschool om daar de werkzaamheden te bekijken. Daarbij zijn ook enkele schooltassen overhandigd aan de leerlingen van deze school.

Minister Mathoera: “Als we iets kunnen doen om het milieu te verbeteren, moeten we dat doen. De renovatie van twee scholen demonstreert ook de geweldige samenwerking die we hebben met South Dakota en de Verenigde Staten. Het is het delen van cultuur, kennis, leren van elkaar, leren van een ander land. We proberen ons best te doen om te ondersteunen waar we kunnen. En ik denk dat als we de handen ineenslaan, we geweldige resultaten kunnen bereiken en dat gaat allemaal over partnerschappen.”

Ambassadeur Faucher gaf aan dat dit project heel belangrijk is geweest voor de VS. Het gaat volgens hem niet alleen om de renovatie van de scholen, maar ook om de toekomst van de kinderen. Zodat zij kunnen genieten van goede educatie en een goede omgeving. Ook hebben de militairen van beide landen veel van elkaar kunnen leren.

“Suriname is jong, democratisch en wij kunnen helpen en ondersteunen voor de institutie van de democratie. Door zulke projecten wordt de band sterker en sterker. Het geeft een goed gevoel, brengt mensen bij elkaar en wij leren tijdens deze projecten ook veel van elkaar”, sprak de ambassadeur.

error: Kopiëren mag niet!