Parlementariër Sampie: “Oude dagen van veiligheid komen nooit meer terug”

“We leven in een steeds veranderende wereld. De oude dagen dat je je deur kon open laten zonder zorgen, komen niet terug. De krappe middelen zijn een nekslag geweest voor de aanpak van de criminaliteit”, aldus ABOP-parlementariër Sampie, die ook voorzitter is van de vaste commissie Justitie en Politie in de Nationale Assemblee.

Volgens hem zijn er vanaf het begin plannen gepresenteerd om de criminaliteit aan te pakken. “Het waren goede plannen. Plannen waaraan deskundigen hebben meegewerkt en plannen die gedragen werden door parlementariërs. Maar de middelen bleven weg. Nu heeft vicepresident Ronnie Brunswijk weer de aanzet gegeven. De aanpak moet zonder aanziens des persoons geschieden. Het veiligheidsgevoel moet terug in de samenleving. Ik hoop dat we met de verhoogde zichtbaarheid kunnen doorgaan tot na de verkiezingen”, sprak parlementariër Sampie over de veiligheidssituatie tegenover ABC. 

Volgens hem heeft veiligheid een prijs. “Het is niet gezond om over dezelfde issues te praten, jaar in en jaar uit. Er moeten middelen vrijgemaakt worden om het leed van de samenleving te verminderen. De veiligheidssituatie is niet goed”, gaf Sampie eerder al aan. “Internationaal en nationaal worden wij te schande gezet.”

“Er zijn geen behoorlijke investeringen gedaan in de afgelopen jaren. De politie moet steeds bedelen voor uitrusting. Zo is het ook bij de andere diensten waaronder het Directoraat Nationale Veiligheid, DNV, Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname, BBS”, sprak de parlementariër. “Dit is onkan” 

Het niet willen investeren hierin is volgens Sampie politieke volwassenheid. “Voor de detachering van agenten in het binnenland zijn er geen faciliteiten: geen voeding, geen huisvesting. We beoordelen het ministerie van Justitie en Politie op de slechte zaken. Maar het ministerie ontvangt geen middelen, hoe kunnen de diensten dan zorgen voor veiligheid. Ik doe een beroep op de regering dat dit nu eindelijk verandert”, gaf Sampie aan.  

error: Kopiëren mag niet!