Iran lanceert een massale aanval op Israël

DOOR JORDI BOU
April 14, 2024 – De eerste directe aanval van Iran op Israël, als reactie op een recente aanval op het Iraanse consulaat in Damascus, duwt het Midden-Oosten dichter bij een regelrechte regionale oorlog.

Israëlische functionarissen zeiden dat Iran meer dan 300 projectielen, waaronder 185 drones, 36 kruisraketten en 110 grond-grondraketten, op Israël had afgevuurd, de eerste keer dat het land zich rechtstreeks op de Joodse staat had gericht.

Door Iran gesteunde militanten in Libanon, Irak en Jemen vuurden ook raketten, drones en raketten af op Israël.

Israël beweert, met de hulp van belangrijke bondgenoten, de VS, Groot-Brittannië en Jordanië, 99% van de lanceringen te hebben onderschept.

Een bedoeïenenmeisje raakte ernstig gewond door granaatscherven in het zuiden van het land en een luchtmachtbasis liep lichte schade op, maar er waren geen andere meldingen van ernstige gevolgen, zegt Israël.

De dreiging van een openlijke oorlog tussen de belangrijkste vijanden van het Midden-Oosten, en het binnenhalen van de VS, heeft de regio op scherp gezet, aangezien Washington zei dat Amerika geen conflict met Iran zocht, maar niet zou aarzelen om zijn strijdkrachten en Israël te beschermen.

Paniek in Israël

De lucht boven de Tempelberg in Jeruzalem tijdens de Iraanse aanval op Israël

error: Kopiëren mag niet!