President Santokhi in Chinese hoofdstad Beijing verwelkomd door de vice-minister van Buitenlandse Zaken

President Chandrikapersad Santokhi is aan het hoofd van een presidentiële delegatie vandaag, donderdag 11 april, aangekomen in de Chinese hoofdstad Beijing. De president, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en delegatie arriveerden met een commerciële vlucht op Beijing Capital International Airport. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), was een dag eerder in Beijing aangekomen. 

Bij aankomst werd het staatshoofd verwelkomd met militair eerbetoon door een delegatie onder leiding van de Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken tevens Directeur Informatie, Hu Chunying.

De Surinaamse ambassadeur in China, Pick Fung-Ho Chong, en de Chinese ambassadeur voor Suriname, Han Jin, waren met diverse functionarissen van de Chinese regering en de Surinaamse ambassade in Beijing, ook aanwezig.

De president begon zijn programma met gesprekken met de Surinaamse ambassadeur in China, de Honorair Consul van Suriname in China en een bezoek aan het museum van de Communistische Partij van China.

Hierna heeft de president de CEO en voorzitter van Zijin ontvangen om lopende zaken met betrekking tot het goudbedrijf in Suriname (Rosebel) te bespreken, inclusief enkele zorgpunten die recentelijk veel aandacht en middelen vergen. Welke zorgpunten dat zijn wordt niet vermeld in het persbericht van het Kabinet van de President. De CEO van Zijin zei tevreden te zijn met de activiteiten en resultaten van Zijin Suriname, en kijkt uit naar uitbreidingsmogelijkheden.

President Santokhi en delegatie hebben in de vooravond in Beijing en omgeving Surinaamse studenten ontvangen en met hen van gedachten gewisseld over studeren in China.

error: Kopiëren mag niet!